30 kwietnia 2021 0 Comments

Mieszałki spożywcze to profesjonalne maszyny gastronomiczne, które od wielu lat znajdują zastosowanie w takich miejscach jak m.in. masarnie czy lokale gastronomiczne. Do czego służą te urządzenia? Przeczytaj artykuł i dowiedz się najważniejszych rzeczy o mieszałkach.

Mieszałki spożywcze – do czego służą?

Mieszałki spożywcze to specjalistyczne maszyny, które wykorzystywane są w zakładach przetwórstwa mięsnego, a także w lokalach gastronomicznych, które zajmują się produkcją wędlin czy konserw. Przeznaczone są one do mieszania farszów mięsnych, sosów i innych płynnych wyrobów – stąd pochodzi również ich inna nazwa (mieszalniki lub mieszadła).

Na rynku dostępne są również modele mieszałek spożywczych, które przeznaczone są nie tylko do mieszania mięs, ale również takich wyrobów jak m.in. sery, surówki, warzywa czy nawet ciasta.

Mieszanie farszu – automatyzacja pracy dzięki mieszałkom spożywczym

Profesjonalna mieszałka spożywcza polecana jest do użytku w masarniach, zakładach przetwórstwa mięsnego, a także wszędzie tam, gdzie codziennie produkowane są duże ilości mięsa. Mieszadło jest przede wszystkim rozwiązaniem, które wpływa na automatyzację, co znacząco usprawnia pracę całej linii i pozwala zachować ciągłość produkcji. Mieszanie farszu staje się nie tylko szybsze, ale również prostsze. Pojemny zbiornik pozwala na przygotowanie sosu o odpowiedniej konsystencji w krótkim czasie. Rozwiązanie jest to o wiele wydajniejsze niż ręczne mieszanie farszu, które wymaga włożenia wysiłku i po chwili męczy ręce.

Mieszałka spożywcza do masarni – materiał ma znaczenie

Mieszałka spożywcza przeznaczona do profesjonalnego użytku musi być bardzo wydajna, a także przystosowana do ciągłej i długiej pracy każdego dnia. Dlatego też wybierając tego typu sprzęt do masarni, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na materiał, z którego została wykonana maszyna. Od lat sprawdzonym rozwiązaniem są mieszałki spożywcze wykonane z trwałej stali nierdzewnej, dzięki której poszczególne komponenty są odporne na zużycie, a także uszkodzenia mechaniczne. Co więcej, materiał ten jest również bezpieczny w kontakcie z żywnością.

Materiał to jednak nie wszystko – o jakości mieszałek mówią również takie parametry jak wydajność pracy (liczona w kg/h), pojemność, a także moc silnika.

Mieszałki najwyższej jakości – oferta ERY Food Machinery 

Chcąc mieć gwarancję tego, że mieszałka posłuży na wiele lat, warto zaopatrywać się u sprawdzonych dostawców. ERY Food Machinery to miejsce, w którym znajdziesz niezawodne, wydajne i bardzo pojemne mieszałki spożywcze, które pochodzą od takich renomowanych producentów jak m.in. Dadaux, Karl Schnell, Talsa czy Nowicki. Firma w swojej ofercie posiada zarówno używane, jak i nowe maszyny masarskie, wśród których znajdziesz nie tylko mieszałki, ale również m.in. kutry masarskie, formierki, klipsownice, kotleciarki, masownice i wiele więcej.

Oceń to miejsce
[Oddanych głosów 0 Ocena: 0]

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *